„Ако спра проекта за пробива на Водната палата ще стана герой. Щяха да кажат хората във всяко задръстване: „Димитров искаше да оправи тази неразбория, но някои му попречиха”. Щях да бъда герой! Ще го разберете още в понеделник, когато върнем кръговото в предишния му блясък”, заяви кметът Здравко Димитров след близо 6-часовата извънредна сесия на Общинския съвет.  На нея се взе решение проектът да бъде спрян за 45 дни, а през този период да се покажат всички строителни книжа, да се извади строително разрешение за цели проект, както и да се реши организацията на движението на второто ниво – дали с кръгово, без леви завои и други.  През този период ще бъде върнато старото движение на кръстовището, като кметът заяви, че много внимателно ще го наблюдава.

Гласуваха 45 дни спиране на пробива на Водната палата, Зико изпревари съветниците44 съветници подкрепиха мораториума, четирима бяха против

„Ще вземем решение, което е най-доброто за пловдивчани. Никога не съм позволявал да злоупотребявам с доверието им. В предизборната кампания 90% от хората ме питаха кога ще оправим това нещо(б.а. кръговото на Водната палата). Аз уважавам мнението на хората, някои са партийно ориентирани,  други не, но болшинството са.  В същото време работим в атмосфера, където правителствата се сменят по-бързо отколкото персонала на Слънчев бряг. За един документ за Южния обходен колектор чакахме 7 месеца” , каза Зико.  Според него повечето от присъстващите в залата са политически обвързани с една партия, други са на прав старт за следващите избори.

„Не съм взел едно решение на инат и въпреки специалисти.  Никога няма да бъда против пловдивчани, аз съм си дал живота си за този град и ще живея в него”, каза кметът.