Ремонтът за ВиК авария в пловдивския квартал „Христо Смирненски“ така и не се случи през 2022г. От дружеството да се бяха зарекли, че ще отстранят теча на бул. „Хаджи Димитър” 38 преди 10 дни, уви – той все още е активен.

Припомняме, че в края на календарната година читатели изпратиха сигнал до TrafficNews, че от плочките пред домовете им извира питейна вода. По този повод бяха сигнализирани и ВиК, които посочиха, че са запознати с казуса. Зарекоха да включат аварията в плановите си ремонти. Даден бе дори прогнозен срок – най-късно до два дни.

В разговор с говорителя на ВиК ни бе съобщено, че отстраняване на аварията ще се случи в съботи или неделя /24-25 декември/, тъй като от Община Пловдив са препоръчали това да стане в ден с по-малък трафик. Удачен период за това бяха именно празничните дни, които обаче изтекоха.

Остава неясно дали при тези обстоятелства отстраняването на теча ще се проточи още по-напред във времето и колко литри вода трябва да изтекат, за да се пратят екипи на място?

Питейна вода се излива по улици и тротоари в Пловдив - ВиК чака дни, за да отстрани авариятаПодадени са сигнали, но до момента не са отработени