Питейна вода блика на тротоар в Центъра, сигнализира читател на TrafficNews. Аварията е станала преди 3 дни на ул. „Авксентий Велешки” 37. Читателят ни е подал сигнал във ВиК, но от там не са предприели мерки и не са описали проблема в плановите си ремонти. В сградата, пред която е аварията, има подземни гаражи, чиито стени са мокри. По нея още се извършват ремонтни дейности и майсторите от обекта са открили откъде идва проблемът с водата. За установяването на теча е изкопана дупка, която не е обезопасена и е опасна, защото някой може да падне и да си счупи крака, особено в тъмните часове на денонощието.

Друг наш читател сигнализира за сходна ситуация в Смирненски на бул. „Хаджи Димитър” 38, където има спукана тръба и между плочките на тротоара тече вода, която, заради минусовите температури сутрин, се заледява и представлява проблем за живущите в района.

Репортер на медията ни се свърза с Антон Гълъбов, който е говорител на ВиК. Той съобщи, че сигналите за двете аварии са регистрирани, като първата ще бъде отработена днес в следобедните часове, или петък сутрин. Тази на „Хаджи Димитър” ще бъде отстранена събота или неделя, тъй като движението там е натоварено и от Общината молят да се извършват ремонти дейности в ден, в който движението не е толкова натоварено.