Втора поредна вечер жителите на район „Северен” биват обгазени от неприятна миризма. През изминалата нощ до редакцията ни отново постъпиха сигнали, че в районът се е стелела силна миризма на изгоряло.

„Отново ни се случва да се будим през нощите от тази силна миризма. Не е нормално да не можеш посред лято да си отвориш прозорците. Докога ще продължава това безобразие и институциите докога ще си затварят очите. Това е всяко лято, отпадъци ли се горят не знам, но смрадта е ужасна и задушлива. Моля да бъдат сезирани съответните институции”, пише жителка на Гагарин до TrafficNews.

Потърсихме Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив, които потвърдиха, че и през изминалата нощ са били  получени четири сигнала за нерегламентирано запалване на отпадъци на територията на града.

Припомняме, че вчера граждани, живущи в различни точки на Пловдив сигнализираха до TrafficNews, че са се събудили от силна и неприятна миризма, която се е усещала повече от един час. Пет са били подадените сигнали до РИОСВ за обгазяване на Пловдив през въпросната нощ.

Стана ясно каква е причината за обгазяването на Пловдив и районаДесетки пловдивчани се събудиха снощи от силна и неприятна миризма

От РИОСВ- Пловдив коментираха за медията ни, че когато постъпи сигнал до тях, той веднага бива предаван до Община Пловдив, за да се предприемат необходимите мерки. 

Екоинспекцията е информирала писмено кмета на Пловдив за нерегламентираните струпвания на отпадъци и паленето им с настояване да бъде засилен контролът от негова страна съгласно отговорностите му, регламентирани в Закона за управление на отпадъците. От своя страна в момента екипи на РИОСВ – Пловдив извършват проверки на място и при установени нарушители, ще бъдат предприети предвидените в закона наказателни действия.

Какво обгази Пловдив тази нощ? Жители не спаха спокойно