Точно 12 минути и 50 секунди продължи извънредната сесия на Общинския съвет, която бе свикана заради гафове се предложения на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов.

На нея присъстваха 41 съветници, като заседанието се водеше от Стефан Дедев заради отпуската на Александър Държиков.  В изключително делови стил общинарите гласуваха двете предложения, свързани с новите изисквания за такситата, които бяха върнати от областния управител. Без никакви дебати съветиците се съобразиха със забележките на областния управител.

Заради работата си днес всички 41 съветници ще получат по 20% от заплатата на председателя на Общинския съвет, или иначе казано 400 лева. Това прави 16 400 лева от бюджета на Пловдив.

Припомняме, че дотук се стигна, след като изпълняващият длъжността областен управител Евелина Апостолова върна решението за приемането на нов правилник за устройството и дейността на ОП „Организация и контрол на транспорта”,както и наредбата за изменение  на местните такси и цени.

Пак гаф! Сгрешена наредба от Тодор Чонов ще ощети бюджета на Пловдив с едногодишната му заплатаОбластният управител върна наредбата за такситата и правилника на ОКТ, съветниците се събират извънредно

Причината е едно изречение в двете решение, с което се допуска предварително изпълнение на решенията. Според юристите на областния управител обаче двете решения с това уточнения противоречат на Административнопроцесуалния кодекс, който не позволява предварително изпълнение на такъв тип решения.

Въпросните наредби касаят новите правила за такситата, които Община Пловдив „проспа”. В края на януари се оказа, че градските власти не са променили наредбите си според законодателството и нямаше как да издадат разрешения за таксиметрова дейност. Наложи се на крак да се издават временно удостоверения, докато се приеме новата наредба. Повече от месец трябваше на администрацията да изготви наредбата и да влезе за гласуване в Общинския съвет. Въпреки цялото това време, никой от екипа на Тодор Чонов и правните отдели не се хванали тази грешка в решенията.

Гаф на Тодор Чонов остави без препитание 400 семейства, виновни отново - нямаШест месеца не стигнаха на зам.-кмета да преведе общинските наредби според промените в закона

Издават временни разрешения на таксиметровите шофьори в Пловдив след гафа с наредбатаУдостоверенията ще бъдат за срок от два месеца, докато се приемат новите наредби