Общинският съвет ще гласува две предложения, с които ще се вземат над 1 млн. лева от Капиталовата програма, за да се покрият разходи по финансови корекции по европейски програми.

905 000 лева за реконструкцията на ул. „Даме Груев” ще се дадат заради корекцията за неработещата система на „Индра”. В края на ноември МРРБ наложи финансова корекция в размер на 5% от стойността на Транспортния проект. Въпреки искането на Община Пловдив парите да бъдат платени догодина, от министерството са пуснали иск и са изтеглили парите от сметките на Община Пловдив. В момента корекцията от Управляващия орган е в съда, но обжалването не спира изплащането на парите.

Общината: Нямаме запорирани банкови сметки към настоящия момент, МРРБ само изтегли паритеМинистерство на регионалното развитие и благоустройството изтегли от сметките на Община Пловдив над 900 хиляди лева

Така в бюджета остават около 2 млн. лева за реконструкцията на ул. „Даме Груев”. Първият етап се очаква да започне до края на годината, а за следващата ще трябва да се осигурят още 8 млн. лева за целия проект.

Още 150 000 лева ще бъдат взети от друг проект на Община Пловдив – за ремонт на Кукленско шосе. Той е заради непризнати разходи по изграждането на социални домове в Пловдив за 2 млн. лева. Общинските съветници ще трябва да променят бюджета, за да бъдат изплатени и тези средства.