Обновена - 13:30 ч: Удължаването на ваканцията вече е потвърдено. Четете подробностите ТУК!

Ваканцията на учениците в Пловдив да бъде удължена до 15 януари заради грипната епидемия в града. Такова предписание са изпратили от Регионалната здравна инспекция - Пловдив. Това съобщи за TrafficNews.bg зам.-директора на инспекцията д-р Аргир Аргиров.

Това обаче не означава все още, че учениците ще почиват и в четвъртък, и петък. От РЗИ са изпратили само предписание, но общинското ръководство трябва да реши дали ваканцията да бъде удължена. В понеделник кметът Иван Тотев заяви, че в четвъртък всички ученици ще са в класните стаи, тъй като и по закон той няма право да удължава повече ваканцията поради атмосферните условия. Сега обаче предписанието на РЗИ е продиктувано от върлуващия грип.

По-рано днес в някои медии се появи информация, че в Професионалната гимназия по машиностроене в район „Южен“ няма да се учи заради проблем с отоплителната система. Оказа се обаче, че това не е така. От училището съобщиха за TrafficNews.bg, че парното работи, дворът е почистен и утре очакват учениците.

Учениците в Пазарджик със сигурност ще почиват. Със своя заповед и след уведомяване на РУО – Пазарджик кметът на Община Пазарджик Тодор Попов е обявил за неучебни дни 12 януари и 13 януари във всички училища на територията на общината. Това се казва в прессъобщение от местната администрация. Ваканцията е удължена на основание продължаващата заболeваемост и ниските температури.