В последния момент консорциум е обжалвал обществената поръка за строителството на ст. „Христо Ботев”! В сайта на КЗК се вижда, че от ДЗЗД "Инфра Конструкт Груп” с водещ партньор софийската фирма „Парсек груп” са обжалвали избора на изпълнител в лицето на ПИМК. Фирмата бе отстранена по време на процедурата.

От Клуб на привържениците на Ботев Пловдив също обявиха, че има жалба а поръчката.

„За съжаление Ви информираме, че буквално в последния възможен момент, е получено обжалване на избора на изпълнител за строежа на Колежа от ДЗЗД "Инфра Конструкт Груп", с водещ партньор "Парсек Груп". Това означава и ново голямо забавяне на подновяването на строителните дейности на нашия дом. Така след над 6 години обещания и през същия период двуцифрен брой пъти уверения, че строежът ще бъде възобновен само след "няколко дни" или "в най-скоро време", ние все още продължаваме да чакаме първите реални строителни дейности. Очакваме бърза реакция от страна на Община Пловдив или ще бъдем принудени да действаме по-крайно. Чакането от наша страна беше достатъчно”.

Няма жалби за строителството на Колежа, но Общината ще изчака два дни за договораАко до два дни не пристигне нищо по пощата, градската администрация ще покани ПИМК да подпише договора