Нито една от фирмите, които са били отстранени в процедурата за строителството на Колежа, не е подала жалба срещу решението за избор на изпълнител. Срокът изтече вчера, като в деловодството на Община Пловдив не е постъпило обжалване. Въпреки това от градската администрация ще изчакат два дни, преди да поканят фирмата победител за подписването на договора.

„До този момент няма жалби, но ще изчакаме още два дни. Причината е, че има вариант някои да е обжалвал по пощата, като писмото идва със закъснение от 2 дни с актуално клеймо”, заяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Припомняме, че пет фирми участваха в процедурата, но  само - ДЗЗД "Колежа" - с водещ партньор ПИМКбе допуснат до финала. Тя е получила и максималния брой точки – 100.  Останалите четири фирми бяха отстранени, защото техническите им предложенията не отговарят на всички критерии, които са поставени от Общината.

Фирмата е предложила цена на стойност 43 657 605.52 лева без ДДС. Стойността, която е заложена в обществената поръчка е 44 348 399.28 лева без ДДС. 

До този момент са осигурени 25 млн. лева от правителството. Средствата трябва да стигнат за първия етап, с който на "Колежа" да се играят мачове от ЕфБет лига. Остатъкът ще е за цялостния проект, който включва търговски площи, съпътстваща инфраструктура и другите дейности.

Официално: Утвърдиха ПИМК за строителството на КолежаАко няма обжалване до 10 дни сключват договор с фирмата изпълнител