Шефът на ВиК – Пловдив Огнян Кулишев е един от тримата допуснати кандидати в конкурса за управител на водното дружество под тепетата. От „Български ВиК Холдинг” публикуваха резултатите от първия етап на конкурса, който е по документи.

Освен Кулишев допуснати са още двама кандидати, които са част от ВиК дружествата в страната. Единият от тях е Йордан Чемишев, който е дългогодишен служител на ВиК – Пловдив. Преди е бил началник на отдел, а сега е зам.-главен инженер на дружеството.Третият допуснат е зам.-директорът на водното дружество в Смолян – Костадин Тотев.

Единственият, който е бил отстранен е Красимир Божков. Причината е, че той не е предоставил документи за професионален опит, за което се изисква 5 години трудов стаж във ВиК оператор, от които две години на ръководен пост.

Тримата допуснати кандидати трябва да представят концепция за развитието на дружеството до 14 декември, след което ще се проведе и следващия етап.

Огнян Кулишев бе назначен за управител на ВиК – Пловдив през лятото на 2021 година без конкурс от служебния кабинет. След това бе пуснат такъв, но той бе прекратен. Така Кулишев втора година управлява дружеството като временно назначен. След неговото встъпване ВиК – Пловдив изпадна в тежко финансово състояние, като се забърка и в редица скандали през обществени поръчки.

Последният редовен министър на регионалното развитие Гроздан Караджов бе започнал процедура по отстраняването му, но с падането на кабинета, Кулишев успя да запази поста си.

Вместо УАЗ-ки за 500 000 лева ВиК – Пловдив си купува бусове "Рено" и "Дачия"В новата процедура на водното дружество отново само една фирма е подала оферта

"ВиК-Пловдив": Няма опасност от прекъсване на водоснабдяването заради неплатени сметки за токПредстои да започне работата по Южния обходен колектор на Пловдив