ВиК – Пловдив ще закупи 14 нови високопроходими МПС-та от марките „Рено” и „Дачия” за 500 000 лева без ДДС.  Те ще заменят УАЗ-ките, които първоначално от водното дружество смятаха да си купят, но след това скъсаха договора с избраната фирма.

По новата обществена поръчка единствената фирма, която е  подала оферти е „Омникар Ауто”, които са официални дилър на „Рено” и „Дачия” за България. Те са предложили по 36 хил. лева без ДДС за едно превозно средство.

Все още комисията не са излели с решение за поръчката, като не са публикувани и протоколите, за да стане ясно какви са моделите на високопроходимите бусове. От фирмата имат готовност да ги доставят в следващите 8 месеца, при заявка от ВиК – Пловдив.

Припомняме, че ВиК прекрати договора на предишната поръчка за за покупката на 13 високопроходими УАЗ-ки от плевенската фирма ЕТ „Карбон – Александър Атанасов”.  Без мотиви през август водното дружество и фирмата са анулирали договора по взаимно съгласие без претенции между страните.

Преди подписването на договора бившият регионален министър Гроздан Караджов заяви, че ще направи проверка  на поръчката, като в самото начало изрази несъгласието си с нея. Тошко Йорданов пък заяви, че директорът на ВиК – Пловдив Огнян Кулишев не е за този пост и той ще бъде сменен. В крайна сметка шефът на водното дружество оцеля.

ВиК – Пловдив развали договора за УАЗ-ките за 500 хил., пусна нова поръчка за МПС-таБез мотиви фирмата и водното дружество са прекратили споразумението по взаимно съгласие

 

ВиК – Пловдив все пак купи УАЗ-ките от Русия, получава ги до 145 дни срещу 540 000 лева

Санкции? ВиК – Пловдив купува УАЗ-ки от Русия за 540 000 лева

След публикация на TrafficNews: Министър Караджов разпореди проверка за уазките на ВиК- Пловдив