Общински съвет в Пловдив единодушно се прие предложението Белодробна болница да се ползва от търсещите закрила и убежище, докато имат нужда от такива, а не до края на 2022 г., както беше предвидено.

Съветниците препотвърдиха с пълно мнозинство решението  бившата Белодробна болница да се използва като център за временно настаняване на лица, търсещи и получаващи закрила. В момента в приемния център "Втори дом" са настанени около 150 украински граждани, сред които възрастни хора и майки с малки деца.

В края на миналата седмица избухна скандал, след като стана ясно, че има внесено предложение от кмета Здравко Димитров, имотът заедно с болницата да бъде даден на концесия за срок от 30 години. То обаче бе отхвърлено от комисиите и така и не стигна до сесия. 


"Разбрах, че предложение може да се вкара и през нощта. Искам да видя дневния ред и как ще гласуват. Хората във Втори дом са много притеснени. Има от Херсон, от градове в Запорожка област - градовете са разрушени, няма къде да се върнат. Ако вземат Втори дом, пред общината ли да отидат?" - заяви създателя на "Втори дом" Наталия Еллис преди гласуването.

Община Пловдив като Дядо Коледа! По подаръците ще ги познаете!За кого имаше подаръци в общинския чувал?