След разследване на TrafficNews.bg,  получихме снимки на извършителя на зверско посичане на куче в Пловдив. Мъжът, който уби 4-годишната Нера се казва Тодор и е електротехник. Има момиченце в 4 клас и куче. Съпругата му е пианистка. Тодор живеел със съпругата си в жилището на родителите й , а иначе той бил от пловдивския квартал "Кючук париж".

След поредното зверско нападение над животно организации започнаха активно борба за създаване на зоополиция в България. Трогателната история на Злати и Владо от Пловдив и тяхното куче Нера, предизвика вълна от възмущения. Тази инициатива е подкрепена с петиция, която ние от TrafficNews.bg, също ще подкрепим. Ако и вие искате да се вкючите може да го направите на сайта : http://www.peticiq.com/98455.

Петицията за създаване на зоополиция в България ще помогне за   "Намаляване на случаите на хора, пострадали от агресивни животни, чрез осъществяване на проверки в случаите на безотговорно поведение на стопаните. Провеждане на досъдебни следствени действия в случаите на пострадали хора. Намаляване на популацията на безстопанствените животни, чрез контрол върху безразборното и нерагламентирано развъждане на животни. Осъществяване на по-строг контрол и санкции на собствениците, изхвърлящи домашните си любимци  на улицата. Намаляване на случаите на насилие над животни чрез провеждане на досъдебни следствени действия, които да спомогнат за осъдителни присъди според действащото законодателство".

Припомняме ви как истинска касапница се разиграла на 19 февруари сутринта в Кършияка, на ул. „Брезовска” – разярен мъж посякъл с брадва 4 –годишно домашно куче от породата дого аржентино. Причината според собствениците на кучето, е че догото лаело по кучето на нападателя. 

„Не познаваме мъжа, знаем че живее някъде в нашия блок, но дори не знаем как се казва. Лично мен два пъти ме е заплашвал с убийство, както и Нера, защото лаела по неговото куче. Никога обаче не съм предполагал, че това може да се случи и не съм подавал жалби в полицията”, разказва Владимир Халачев. Той е категоричен, че Нера никога не е нападала човек или друго куче. „Тя е едра порода, но е безкрайно социално и любвеобилно животно. Играе си с малки и големи кученца.  Да, лае, когато види друга голяма женска, но това е заложено в породата им да доминират. Не знам какво сърце трябва да имаш, за да убиеш куче по този начин. Не съм срещал подобна жестокост. А съм виждал, че човекът има и малка дъщеря. Нямам думи”, каза Халачев.


Районна прокуратура е назначила спешна проверка по случая. 

Още по темата четете ТУК

TrafficNews.bg