Въпреки многократното отразяване на проблема с паркирането в района на ПУ „Паисий Хилендарски” той продължава да бъде факт. И ако ситуацията се беше успокоила временно заради периода на онлайн обучение в университета, то сега лекциите отново са присъствени и ежедневното барикадиране на улиците продължава с пълна сила.  

Блокадата обхваща всички улици около сградата на ПУ, но най-засегнати са лицевата част на ул. "Цар Асен" и "Костаки Пеев".  Студенти паркират където им падне на улицата, както и върху тротоарите, което е в разрез с правилника за движение по пътищата. Улиците са тесни и когато има паркирани коли от двете страни, преминаването на по-големи превозни средства е затруднено. 

Дори глобите не обезсърчават нарушителите и автомобилите продължават да бъдат паркирани в забранени зони. Останалата част от колите са на синя зона, но и сред тях често има нарушители, които не заплащат за престоя си.

Читател на TrafficNews се свърза с медията ни, за да изрази своето възмущение от тази ситуация.

„Преминаването в района е истинско предизвикателство. Улиците са тесни и има спрени коли навсякъде. Звънял съм неведнъж да глобяват нарушителите, но дори това не ги спира”, коментира той.

Гражданите отправят апел за повече наказателни акции в района на ПУ и за вземане на решение за по-глобално справяне с проблема.

Студенти завземат улици в центъра на Пловдив, барикадират тротоари и са над законаРайонът от ПУ - отцепен за живущите