Областно Пътно управление - Пловдив от утре ще има нов шеф, научи TrafficNews. Само месец, след като служебното правителство и Агенция „Пътна инфраструктура” назначиха инж. Йордан Калев за постоянен директор на Пътното на мястото на  бившия депутат Атанас Ташков,  е извършена нова рокада.

От АПИ са освободили от поста инж. Калев, а на неговото място ще застане временно инж. Валентина Бакърджиева. Тя е дългогодишен служител на структурата в Пловдив и добре позната в бранша.

Не е ясно какви са мотивите за новата рокада в Пътното. Откакто Калев застана начело на структурата към АПИ имаше два казуса, които приковаха общественото внимание.

Единият е за Околовръстното на Пловдив, а другият за пътя към Лилково и Ситово. Решението, което бе взето за обходния път на Пловдив бе да се изготви нов проект за следващия участък, който предстои да се ремонтира. Също така да се направят аварийни площадки на старата част.

Относно пътят към родопските села се очаква ремонтът там да започне в средата на юли.

Ремонтът на пътя за Ситово и Лилково започва през юлиЩе се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове

Препроектират Околовръстното на Пловдив, монтират камери за скорост и шумни маркировкиИскат по-засилен контрол от КАТ и аварийни площадки на обходния път

Назначиха бивш зам.-кмет на Пловдив за шеф на ПътнотоЙордан Калев поема управлението още от днес