Бившият зам.-кмет по строителството и дългогодишен гл. инженер на Община Пловдив Йордан Калев е назначен за шеф на Областно пътно управление, научи TrafficNews. Снощи неговата заповед за поемане на службата е била подписана и от днес той започва работа. Той ще замени бившият депутат Атанас Ташков, който бе освободен от АПИ.

Рокадите продължават! Освободиха Атанас Ташков от Пътното в ПловдивБившият депутат се върна на поста си едва преди 3 месеца на поста си

Калев бе временно изпълняващ длъжността преди Ташков да се върне като директор на Пътното, след като мандата му като народен представител свърши през март.  Докато Калев бе начело на Пътното управление започнаха редица реконструкции и проекти в цялата област.

Проектите, които Калев и екипът му работиха активно, обхващаха 191 км от Републиканската пътна мрежа, или 20% от цялата в областта.

Сред тях бе реконструкцията на пътя за Лъки и Юговското ханче, както и дейностите за 13 млн. лева на пътя Брезово – Раковски, който е от 12 км.  Също така и реконструкцията на пътя Пловдив – Пазарджик.Докато Калев бе начело бе одобрено и финансиране за пътят Асеновград – Кърджали с дължина от 32 км, а стойността бе за 52 млн. лева.

Пари за проектирането бяха осигурени и за трите възли на АМ „Тракия” към Пловдив,  пътят Пловдив – Първомай – Хасково, Асеновград – Садово и Асеновград –Първомай, както и Околовръстното – Браниполе  - Гълъбово – хижа „Здравец” до Бяла Черква.

Ремонтът на Околовръстното също започна, докато бившият гл. инженер на Община Пловдив бе начело. Именно това ще бъде и най-голямото му предизвикателство -  да отговори на обществения интерес. В това число влизат, както корекциите по сега направеното шосе заради мантинелите, така и за останалата част от трасето, която предстои да се ремонтира – от разклона на Първенец до Пазарджишко шосе.