Към 15 юли се очаква да започне ремонтът на 9-километровия участък след разклона на село Бойково до село Лилково. Това стана ясно на срещата при областния управител Ангел Стоев с представители на сдруженията "Заедно за Лилково" и "За Ситово". В нея взеха участие директора на „Областно пътно управление“ Йордан Калев и представител на „Европейски пътища“ АД.

Припомняме, че осемкилометровата отсечка до село Лилково е в потресаващо състояние. Асфалт от години липсва, две коли едва се разминават, а дупките са на всеки метър. Ремонтът е заложен в годишния план на АПИ за 2021 г. и за него е осигурено цялостно финансиране. Същинското изпълнение ще продължи около три месеца и половина. Ще  се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове, които предварително ще бъдат оповестени на жителите на селата в района.

В момента пътят се обследва по отношение на свлачища и водостоци. Водостоците ще бъдат изчистени, а свлачищата – укрепени.  По новоизграденото трасе ще бъдат монтирани мантинели. Предстои съгласуване с КАТ и съгласуване за временна и постоянна организация на движението.

„Имаме ясен времеви хоризонт и малко стъпки, които да извървим. Надявам се на добро сътрудничество между „Областно пътно управление“, „Европейски пътища“ и инициативните комитети“,  обобщи в края на срещата Ангел Стоев.

Както TrafficNews съобщи, проектът за реновирането на осемкилометровата отсечка е готов и е входиран в АПИ. Все още текат процедури по одобряването му, както и решение за организацията на движение, тъй като отсечката е изключително тясна. Към двете села липсва обходен маршрут и самата отсечка няма как да бъде затворена за движение. 

Жители на Ситово и Лилково искат спешна среща с шефа на АПИ, готови са на протести заради пътяПредседателят на управителния съвет на агенцията ще посети Областна управа в Пловдив