До средата на юли да бъде изготвен от Областно пътно управление проектът за препроектиране на Околовръстното шосе.  До това решение стигнаха участниците в работното съвещание за обсъждане на мерки, които да бъдат предприети с цел повишаване на безопасността на новоремонтирания път.

Припомняме, че днес имаше среща в областна управа, с представители на общините, „Областно пътно управление“, „Пътна полиция“,Институтът за пътна безопасност и фирмата изпълнител „Европейски пътища“ АД.

Непосредствените мерки, които ще бъдат предприети за подобряване безопасността на движение трябва да включват изграждане на допълнителни аварийни площадки, монтиране на камери за скорост, поставяне на вертикална сигнализация и на шумна маркировка на възлови места, осветление, засилен контрол на място от „Пътна полиция”.

По общо мнение на всички участници в срещата, генералното решение на проблемите с Околовръстното шосе се състои в изграждането на многолентов път и обособяването на локални платна.

Припомняме, че Богдан Милчев от Института за пътна безопасност поиска мораториум върху ремонта, докато не бъдат изгладени противоречията.

Поискаха мораториум върху ремонта на Околовръстното след среща в Областна управа - ПловдивСпоред Милчев мантинелите са само част от проблема, който е генерален и касае най-вече натовареността на пътя