Броени часове след публикацията на TrafficNews , в която показахме потрошена кола с липсваща задна гума да стои зарязана пред ОУ "Душо Хаджидеков" в центъра на Пловдив, автомобилът беше репатриран.

Автомобилът стоеше  „паркиран” там от няколко дни, точно пред входа на учебното заведение, като се предполагаше, че предвид липсващото задно колело е бил оставен от платформа. 

Собственикът дори бе получил „оферта” за продажба на автомобила си, като в предложението бе включено и извозването му. 

От район "Централен" съобщиха, че собственикът на катастрофиралата кола е получил предупредително писмо и ако в законовия срок не премести автомобила си, той ще бъде репатриран. 

Той обаче явно е решил да си спести допълни разходи и сам е вдигнал колата. 

"В момента тече 3-месечния срок за 260 собственици на автомобили, които се намират на територията на "Централен" и не са в движение. След 1 февруари те ще бъдат репатрирани принудително" , коментира кметът на района Георги Стаменов. Той благодари на гражданите, които подават сигнали и призова за толерантност и търпение. 

Потрошена кола стои с дни пред ОУ „Душо Хаджидеков”, собственикът получи оферта под чистачкатаГледката много напомня на друг подобен случай от началото на месец юни 2022 години