Мъжът, пазещ паркоместа в Кършияка, спря да поставя „резерве” тубите след публикация на TrafficNews. Преди повече от седмица, жители на района ни запознаха със случай, в който служител на частен паркинг присвоява няколко паркоместа на улицата, намиращи се извън въпросния паркинг с цел да получава облаги от ползвачите в замяна на запазените места. За тази цел той поставя туби от минерална вода, за да не паркира никой там.

Голяма част от водачите са останали с грешното впечатление, че местата са били част от частния паркинг и заради това не са смеели да паркират автомобилите си там. За въпросната проява се оплакаха живущи на ул. „Ильо Войвода” в Кършияка. Читателите ни обаче съобщиха, че след нашата публикация своеволията на мъжа вече са в историята.

Откакто публикувахте материала няма и помен от тубите. Явно или собственикът на паркинга или някой друг е направил забележка на мъжа и вече местата могат да бъдат ползвани от всички шофьори в района, а не само от избрани както досега”, разказаха те.

Проблемите с липсата на паркоместа в района и разрастващият се брой автомобили сериозно изнервя шофьорите, особено в такива случаи, когато вместо табела за служебен абонамент, паркоместата биват запазвани с туби, кашони, матраци, столове и прочие.

Мъж пази паркоместа с туби на центъра в Пловдив, получава „облаги” в замяна

Разпоредбите на Община Пловдив гласят, че не се допуска нерегламентирано поставяне или разполагане върху общинска територия на всякакви прегради, знаци, табели, съоръжения, предмети други, затрудняващи и възпрепятстващи видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на превозни средства, както и движението на пешеходците.

И към този момент обаче табелата от Община Пловдив, гласяща че нарушителите се вдигат с паяк принудително,  стои закачена на дървото, което също е в разрез със закона.

Според нашите читатели табелата не е истинска, като твърдят, че е открадната от някой друг терен и е поставена там с цел да заблуждава гражданите.