Своеволията на мъж, използващ старомоден метод, за да резервира паркоместа на улица в Пловдив, изнервят граждани. За въпросната самоинициатива се оплакаха читатели на TrafficNews, живущи на ул. „Ильо Войвода” в Кършияка. Хората твърдят, че господинът е служител на частен паркинг на улицата, който обира месечните такси, а паркоместата, които пази се намират извън този терен и в никакъв случай не са негова собственост.

Въпреки това той ежедневно поставя туби на две от местата, които се намират пред паркинга, като голяма част от гражданите остават с грешното впечатление, че и те са част от него. Проблемите с липсата на паркоместа в района и разрастващият се брой автомобили наистина изнервя шофьорите, особено в случаи като този.

„Голяма част в квартала вече е синя зона. „Ильо Войвода” остана една от улиците, на които може да се паркира свободно, като своеволията на един мъж ни отнемат и това право”, разказаха те.

Фактът, че липсва задължителната табела за закупен служебен абонамент, а вместо това на нейно място са поставени туби, доказва, че местата могат да бъдат използвани от всички граждани. Освен, че подобна практика е изключително дразнеща за останалите водачи на автомобили, това е и в нарушение на разпоредбите на Община Пловдив.

Те гласят, че не се допуска нерегламентирано поставяне или разполагане върху общинска територия на всякакви прегради, знаци, табели, съоръжения, предмети други, затрудняващи и възпрепятстващи видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на превозни средства, както и движението на пешеходците.

„Оказва се, че можете да използвате някое от местата, ако снабдявате мъжа с някакъв вид „облаги”, било то финансови или други”, коментират читателите ни, като добавят че не са наясно дали собственикът на терена знае за своеволията на служителя си, но се надяват тази практика да бъде прекратена и някои от малкото останали места за свободно паркиране в района да бъдат освободени.

Друг абсурд е, поставената табела от Община Пловдив, че нарушителите се вдигат с паяк принудително. Законът обаче не позволява табелите да се поставят на дървета, което подбужда съмнения в нашите читатели, че не е истинска, като твърдят, че е открадната от някой друг терен и е поставена там с цел да заблуждава гражданите.