„Ще има оптимизация на екипа”, това отговори Здравко Димитров след въпрос дали ще смени някои от зам.-кметовете или други ръководители в Община Пловдив.  След раздялата с ГЕРБ основният въпрос е дали Пламен Панов ще остане на поста си като зам.-кмет по културата.  Панов е единственият действащ партиен член на ГЕРБ от вицетата на Зико. На конкретен въпрос дали ще го освободи, кметът отговори: „Ще видим”.

Димитров каза още, че не е говорил с Бойко Борисов след като вчера му поиска оставката.

„Не съм говорил с него. Аз не му се сърдя, ние сме големи мъже. Разбира се, че пак бих се видял и говорил с него”, каза Зико.

Разговори с групите в Общинския съвет също не е провел до този момент за евентуална бъдеща подкрепа. На питане как ще управлява без тях, той отговори:

„Както управлявах и досега. Всички съветници до един са на Тотев. Грешката е моя, че когато се правиха листи, аз не сложих мои хора. За три години един не стана да защити мен, Общината или дори ГЕРБ. Само при дискусията за пробива на Водната палата бяха много дейни”, каза градоначалникът. От 51 места в Общинския съвет 17 са на ГЕРБ, а за да мнозинство са необходими поне 26 гласа.  През последните три години редица решения минаха без гласовете на ГЕРБ, но в по-голямата си част бяха подкрепени от тях.

Друг възможен конфликт е с районните кметове, които всички са от ГЕРБ, а повечето и партийни ръководители на своите райони.

„Няма да ги деля. Досега не съм го правил, няма и да го правя. Бил съм районен кмет, знам какво е. От моя страна ще продължа да ги подкрепям за проектите”, каза Димитров.

 

Зико: Оставам кмет на Пловдив, напускам ГЕРБ

Райчев: Общината е санкционирана със 17 млн. лв. заради поръчка на ТотевПоръчката е за изпълнител на пречиствателната станция край Пловдив

Видео: