От четвърти в света и сред най-обичаните личности от българите – до най-мразените хора в българския спорт. Това е тъжната съдба на Борислав Михайлов, Йордан Лечков и Емил Костадинов. Докато Христо Стоичков събра четиримата президенти на България на откриването на своя музей на спорта, тримата негови съотборници се криеха зад 1700 полицаи на стадион „Васил Левски”. Отговорът на това феномен е прост – всеки трябва да знае собствените си възможности и къде би бил полезен.

Ситуацията в българския спорт и футбол за пореден път показаха, че добрият футболист не означава добър ръководител, понякога е тъкмо обратното.

Друго голямо име, което може да измине за кратко време пътя от осанна до разпни го, е един от най-великите пловдивски и български спортисти - Николай Бухалов. Двукратният ни олимпийски шампион най-вероятно ще бъде назначен за зам.-кмет по спорт и социалните дейности. Той трябва да замести Георги Титюков, който над 14 години е зам.-кмет на града.  Както TrafficNews писа Титюков се готви да управлява чрез свое прокси ресорите, които смята, че му принадлежат. За съжаление, това ще е Николай Бухалов, който ще бъде ползван като маска на Титюков.

Вечният зам.-кмет на Пловдив, който май остана вечно самГеорги Титюков остана единствен представител на „Кауза България”, която скоро едва ли ще я има

Вечният зам.-кмет не желае да направи крачка назад, както бе посъветван от най-близкия му съпартиец Константин Георгиев. Поради това Титюков остана и единственият представител на „Кауза България” в Общинския съвет.

Двата ресора, които ще се дадат на Николай Бухалов - спорт, младежки дейности и социална политика, изглежда ще се управляват по същия начин, както през последните два мандата.

За всеки е ясно, че като визитка  Бухалов е подходящ за зам.-кмет по спорта. Реално това е ресор, който се занимава преди всичко със спортните бази на Община Пловдив, като ги отдава на клубовете. Също така разпределя около 500 хил. лева на година през спортния календар. Както и да се погледне за това не се изисква високо спортно  майсторство, а по-скоро административен  капацитет. Такъв, какъвто не изглежда Бухалов да има. Самият факт, че Титюков никога не се е занимавал активно със спорт е показателно за това.

От друга страна, ако Титюков искаше да засили масовия спорт или да даде тласък на детско-юношеските школи, то това можеше да се случи през последните 8 години. През този период Николай Бухалов бе общински съветник от „Кауза България”. Видно е, че каквато и да е реформа не се състоя през тези два мандата в спорта, макар олимпийският шампион да бе в един отбор със зам.-кмета.

Всъщност голямата битка на Титюков  и малко останалите хора около него са социалните дейности.  През този ресор всяка година влизат в Община  Пловдив десетки милиони от държавни делегирани дейности и европейски програми.

Ясно за всички е, че Бухалов нито има експертизата, нито познанията, за да управлява такъв ресор. Така на помощ идват Георги Титюков и директорът на социалните  дейности Веселина Ботева. С други думи – реформа в тези ресори не само няма да има, а ще се запази и статуквото. Жалко е, че  има голяма вероятност името на големия български шампион да бъде изхарчено, за да може едни хора да продължат да разпределят милиони  през подписа на Николай Бухалов.

Разцепление в "Кауза България" - един от основателите напусна след конфликт с Титюков

Твърде късно е Георги Титюков да се учи, след като "първите" 26 години не му стигнахаПроблемът с „шкодичката” има и морално изражение, което не кореспондира със заемането на висш управленски пост