Георги Титюков няма да е заместник-кмет на Пловдив! Звучи невероятно, но е факт. Вечният заместник кмет на Пловдив този път вероятно ще търси реализация в частния сектор, след като 27 години  бе част от  управлението на Община Пловдив.

 Опитът му да успее отново да намери прозорче, в което да се промуши в управлението на града този път удари на камък, макар и скрит в местната коалиция, която издигна Славчо Атанасов за кмет на града.

Вместо обаче той да си вземе поуките, Титюков бе изненадан – как така някой ще вземе „неговото” място? Как може да има спорт в Пловдив без той да отговаря за него? Как въобще ще функционира Община Пловдив без Титюков в кметския екип?  Явно за самия него звучи апокалиптично, притеснявайки се, че цялото управление на града ще се сгромоляса.

Твърде късно е Георги Титюков да се учи, след като "първите" 26 години не му стигнахаПроблемът с „шкодичката” има и морално изражение, което не кореспондира със заемането на висш управленски пост

Най-тежко е, когато някой, който се чувства незаменим се окаже излишен. В случая вечният зам.-кмет е излишен не само за Община Пловдив, а и явно за неговите съпартийци, с които през миналия мандат имаха 5 общински съветници и разпределяха умело парите на града.

В новия мандат в местния парламент останаха двама от „Кауза България” –  Георги Титюков и Константин Георгиев. До вчера за тях се смяташе, че са две страни на една и съща монета. Където влезе Титюков, до него се чака Георгиев, и обратно.

Последният обаче неизненадващо каза -  време е да сечем нова монета, а лика на Титюков няма място на нея.  Така от лице на една от най-мощните пловдивски партии, Титюков се оказа сам – без зам.-кметско място, без служебен автомобил, без представителни разходи, без поръчки за милиони, а видно и без съпартийци до себе си.

Разцепление в "Кауза България" - един от основателите напусна след конфликт с Титюков

Все пак отрезнял Титюков се опитва да влезе в нова роля – на сив кардинал, като пробва на наложи свое прокси в управлението на града. Да има зам.-кмет по спорт и социална политика, макар и не той.

От друга страна „Кауза България” се запътва към съдбата на другата голяма местна партия „Съюз за Пловдив”, която дори не посмя да участва на местните избори.  Така големите пловдивски политици Георги Титюков и Дани Каназирева вече ги няма, а завръщането им едва ли ще се състои.  

Каназирева вече пробва ново поприще – да пробие като магистрат през Пазарджик.  Въпросът е какво ще бъде новото бъдеще на Титюков – директор на социален дом, спортен клуб или ще чертае планове как отново да бъде заместник, макар и сам.

Титюков изглежда ще отстоява сам каузите на „Кауза България”, която обаче изглежда все повече като пердута. Не защото нямат каузи, а защото показаха, че те са  само за пред избирателите. Всичко това вероятно ще обрече Титюков на вечна самота в политическия си път, който твърде вероятно да е към края си.