Видеонаблюдението на 15 кръстовища в район „Северен”, което бе монтирано преди повече от 10 години, отново дебне за нарушители. То бе свързано с центъра на наблюдение, както на Трето РУ, така и в Община Пловдив. Системата бе извън строя повече от година, като при проверка на фирма за проблемите му са били поискани 20 000 лева. Тази сума обаче е била спестена от екипа на ОКТ.

„Изпратихме нашите специалисти в Трето РУ. За два часа те са решили проблема. От полицията останаха изумени, тъй като спестихме 20 000 лева. Сега остава да видят камерите по места, ако има някакъв проблем с тях  да бъде отстранен. Но системата вече си работи, тя е с модерен софтуер, който позволява мерене на скоростта и лицево разпознаване”, каза шефът на ОКТ Георги Стоилов.

Той допълни,  че очаква и проекта на зам.-кмета по сигурността Йордан Ставрев, който трябва да превърне целия град в Биг брадър, като се монтират камери на всички основни обществени места.

„Ще работим заедно, за да интегрираме системата, както за управление на трафика, така и за борба с противообществените прояви”, каза Стоилов.

Припомняме, че новият център за видеонаблюдение ще бъде в сградата на бившата поликлиника на ул. „Любен Каравелов”. Там ще бъдат преместени и всички структури по сигурността.

Пловдив като Биг Брадър! Слагат камери с лицево разпознаване и за скорост в целия градИзграждат огромен център за видеонаблюдение в бившата поликлиника до хотел „Лайпциг”