С 156 гласа „за“ днес 45-тото Народно събрание прие оставката на кабинета на Бойко Борисов.

Предложението за гласуване на оставката бе вкарано като извънредна точка в Дневния ред на второто заседание на Парламента.

В подкрепа на оставката гласуваха всичките присъстващи лично и онлайн народни представители от групите на ИТН, БСП, ДПС, ДБ и Из!Мв!

Днес едва двама народни представители взеха участие в заседанието онлайн, като сред тях не бе лидерът на ИТН Станислав /Слави/ Трифонов.

Самото вкарване на оставката като точка от Дневния ред предизвика бурни дебати в Парламента, като основните теми, които се разискваха бяха дали е законосъобразна и как точно се разглежда тази процедура по освобождаване в Конституцията на РБ.

От юридическото поле, полемиките бързо бяха прехвърлени в здравното. Представителите от всички парламентарни групи без ГЕРБ пожелаха да изразят недоволството си от разформироването на Националния оперативен щаб. Проф. Костадин Ангелов в качеството му на министър в оставка се изказа от трибуната с ирония към здравната загриженост на депутатите.

Вторият горещ картоф бе по повод Плана за възстановяване и устойчивост, който бе прието да бъде разгледан от НС по-късно днес.

Ангелов от парламента: Много е лесно да се говори от трибуната в края на третата вълнаМинистърът отправи остра критика към някои от депутатите

Депутатите скочиха срещу разформироването на НОЩСпоред тях това е абдикация от отговорност

Депутатите скочиха срещу разформироването на НОЩСпоред тях това е абдикация от отговорност