Здравният министър проф. Костадин Ангелов защити разпускането на НОЩ от парламентарната трибуна и отправи критики към десетки депутати. Министърът бе посрещнат с викове „Оставка“ от народни представители от няколко парламентарни групи и аплодисменти от ГЕРБ.

„Слушах всичко, което се каза за Националния оперативен щаб и гледах много внимателно загрижеността на всеки един народен представител. Не разбирам едно, тогава когато се говори за здравето, кога сме истински. Когато говорим от парламентарната трибуна или когато стоим в залата без маска“, каза той.

Ангелов се обърна към Татяна Дончева, като и заяви, че не носи правилно маската си и благодаро на Хаджигенов, че си е сложил такава, след като цял ден не е носил.

„За каква мисъл за живота и здравето на българските граждани говорим. Предизборната кампания свърши преди седмица, част от вас обясняваха как няма такава пандемия, гориха маски, наричаха докторите престъпници. Сега мен ме е срам като лекар.  По отношение на законността и отговорността ясно и точно е записано в закона, но се съмнявам, че той е прочетен от всички вас. Министърът на здравеопазването носи отговорността за всички взети решения, а щабът само съвещава премиерът. Мерките се предлагат от главният здравен инспектор. Законът е ясен, аз съм заставал винаги пред вас, днес дадох брифинг пред всички български граждани, защото съм отговорен човек. Справихме се с втората и третата вълна.  Българското здравеопазване и лекари не заслужават това, което се случва в тази зала. Много лесно е да се четат декларации от парламентарната трибуна, когато се вижда края на третата вълна, но къде бяхте вие, когато нямахме въздух по време на втората вълна. Правихте си само снимки в болниците. Българските лекари са претърпели много, помнят кой беше с тях в трудните времена, кой осигури всичко това, от което те имаха нужда“ , каза още той.