Решението на Общинския съвет за отпускането на допълнителни 5 млн. лева за стадион „Христо Ботев“ влезе в сила. То бе гласувано на 8 юни, като в тези две седмици имаше възможност то да бъде върнато от областния управител. Ангел Стоев обаче не е предприел такава мярка и официално средствата от бюджета са заложени за превеждането на аванс към ПИМК за втория етап на строителството на стадиона.

Припомняме, че по време на сесията изненадващо от ГЕРБ предложиха средствата за Колежа да се дадат от парите за надграждането на електронно-билетната система през договора за „Тикси“.  След заседанието кметът Здравко Димитров даде брифинг, на който обвини Иван Тотев в саботаж и заяви, че ще предприеме мерки за осигуряването на средствата за системата.

Осигуриха 5 млн. за довършването на Колежа, взеха парите за надграждането на системата на "Индра"Предложението предизвика суматоха в Общинския съвет

Очаква се на някоя от следващите сесии да се предложи прехвърляне на парите към поръчката за „Тикси“, за която трябва сумата от 4 млн. лева за аванс, за да стартират работата. Възможно е това да се случи и след приемането на официалния бюджет, което може да е през август.

Зико: Зли гении саботират хубавите неща за ПловдивГрадоначалникът посочи Иван Тотев като причината за вземането на парите за "Тикси"

С влизането в сила на решението пък Община Пловдив може да подпише анекса за Колежа с фирмата ПИМК.  Новият възложител на поръчката Тодор Тодоров заяви, че документите се изготвят и след като се обсъдят с фирмата, ще бъде подписан договора, като това може да се случи още следващата седмица.

След подписването на анекса, фирмата е поела ангажимент да свърши всички дейности по стадиона за 6 месеца. Това означава, че до края на годината Пловдив може да има най-модерния стадион в България.

Тодор Чонов: Ще предложим пренасочване на пари към системата за Синя зона и автобуситеЗам.-кметът увери, че се работи по линеен график и кратки срокове