Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов ще представи възможности пред Общинския съвет на Пловдив за пренасочване на средства към обществената поръчка за надграждането на системата на „Индра” и паркирането. 

Припомняме, че преди около седмица над 4 млн. лева по обществената поръчка за системата за паркиране и градския транспорт на Пловдив бяха пренасочени към строителството на стадион „Христо Ботев”. Това решение беше взето само ден, след като Община Пловдив подписал дългоочаквания договор с фирма „Тикси”, която обслужва и градския транспорт в София.

"Договорът с "Тикси" е подписан. Започваме да мислим за линеен график и реална работа. На предишната сесия на Общинския съвет средствата, които бяха заложени за този договор, бяха пренасочени към стадион "Христо Ботев". Ще направим така на следващата сесия да представим пред съветниците други възможности за пренасочване на средства по тази дейност за електронно-билетната система. Тоест и стадионът да върви и тази система, която чакаме с години и от която се нуждаем, да бъде реализирана в кратки срокове", посочи Чонов.

Той не влезе в подробности да припомня сагата с електронно-билетната система със статия транспортен проект. 

"Това, което искаме от фирмата, е в кратки срокове да въведе нови начини за плащане - такива, каквито има в София, Бургас и Варна. Да се плаща с дебитна и кредитна карта, да имаме съвременно мобилно приложение, което да дава информация на гражданите и гостите на града за движението на автобусите, за свободните места за паркиране и за други аспекти от градската мобилност", посочи още Чонов. 

Надграждането на „Индра”: „Тикси” прибира 9,5 млн. лева, взима и по 20% от SMS-те за Синя зонаОтвориха ценовите оферти за новата система за градския транспорт

Осигуриха 5 млн. за довършването на Колежа, взеха парите за надграждането на системата на "Индра"Предложението предизвика суматоха в Общинския съвет

Община Пловдив остана без пари за системата за Синя зона и автобусите – какво следва?Общинският съвет взе заделените пари за „Тикси”, Тодор Чонов не разбира защо се е случило това

Зико: Зли гении саботират хубавите неща за ПловдивГрадоначалникът посочи Иван Тотев като причината за вземането на парите за "Тикси"