"Има хора, които не искат да се случват хубави неща в Пловдив. Останах изумен от решението, което се взе днес в Общинския съвет за нещо, за което сме на път да го започнем. Отговорникът за това се казва партийният секретар на ГЕРБ Иван Тотев!". Това заяви кметът Здравко Димитров по повод гласуването в Общинския съвет, с което бяха взети 4 милиона лева от надграждането на системата на Градския транспорт и Синя зона и бяха пренасочени към стадион "Христо Ботев". Зико заяви, че не е изненадан от случилото се, тъй като ден преди това на брифинга в общината е било обявено, че процедурата е пред завършване и ще бъде сключен договор за модернизацията на градския транспрот. 

"Индра харесва ли ви? За която платихме 20 милиона лева, а тя бе мъртво родена. Кой ли не водихме в опит тя да тръгне! И когато щяхме да въведем модерна система, каквато има само в София, се стигна до това решение", добави кмета.

Община Пловдив остана без пари за системата за Синя зона и автобусите – какво следва?Общинският съвет взе заделените пари за „Тикси”, Тодор Чонов не разбира защо се е случило това

Освен лидера на ГЕРБ- Пловдив, Зико посочи като виновници и другите съветници, подкрепили това решение. То бе подкрепено от съветници от Съюз за Пловдив, Кауза за България - Алтернатива за Пловдив (бившето БСП). 

"Не знам по каква линия те се разбират какво правят. Аз няма да влизам в договорки и да ходя по партийните централи да се моля. Всичко, което правя е за доброто на града!", каза още кметът. Той обърна внимание, че освен първоначалното предложение, откъде да бъдат взети средства за Колежа, е било направено алтернативно от зам.-кмета Величко Родопски да се пренасочат средства от перото за отчуждаване на имоти. Някои съветници обаче казали: "Нас това не ни интересува!"

Според зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов, освен определени политически кръгове, интерес да не се въведе тази система имат и част от превозвачите, които искат да я карат по сегашния модел. 

На въпрос "Какво следва от тук нататък?", кметът каза, че решението все още не е влязло в сила и когато това стане, ще вземат решение. Той намекна, че областният управлител Ангел Стоев, може да го върне, което пък ще значи, че тези средства няма да отидат за стадион "Христо Ботев".

"Каквото и да се случи, пари за Колежа ще има. Няма да казвам повече, защото има зли гении, които следят всяка наша крачка и чакат да действат. Това не го заслужават пловдивчани!", отсече Зико. 

Той даде пример и с концесията на инсенератора, която за втори път без никакви дебати, не бе приета от общинския съвет, а в същото време, вместо града да печели, той е в постоянен разход на този нереализиран проект.

Осигуриха 5 млн. за довършването на Колежа, взеха парите за надграждането на системата на "Индра"Предложението предизвика суматоха в Общинския съвет

Илиян Филипов: Ботевисти, ще се гордеем с най-красивия стадион в България!Собственикът на ПИМК излезе с позиция след решението на ОбС днес