Общинският съвет прие отпускането на аванс от близо 5 милиона лева на "ПИМК" за втория етап на строителството на стадион "Христо Ботев". Изненадващо по време на обсъждането парите, които ще бъдат дадени за Колежа ще бъдат взети от перото за надграждането на системата за градския транспорт и Синя зона - 4 милиона лева.

Първоначалното предложение бе парите да бъдат пренасочени от строителствот она детски градини и инфраструктурни проекти, които според зам. кметът по строителството Пламен Райчев не могат да бъдат усвоени до края на годината. Редица общински съветници възразиха, срещу така направеното предложение акто се мотивираха, че завършването на Колежа трябва да бъде приоритет на града , но не за сметка на довършване на детски градини и пътища. Йордан Илиев от ГЕРБ направи конкретно предложение средствата да бъдат взети от перото "Транспорт" в размерна 4 млн. лева , а други 600 000 лева от заложените пари за отчуждаване.

След предложението, настана суматоха в залата на Общинския съвет. Слави Георгиев каза, че е направил справка за какво са тези пари и е установил, че са по скандална обществена поръчка на зам. кмета Тодор Чонов, който се готви да даде на 20% от приходите на Синя зона на частна фирма. По думите му тези пари са били заложени тихомълком в бюджета, без никой да разбере. Последва почивка, на която зам. кметът по финанси Величко Родопски се консултира с кмета Здравко Димитров и отговорника по транспорта Тодор Чонов, които не присъстваха на сесията. След подновяване на заседанието, Родопски обясни, че договорът с "Пикси" вчера е бил подписан и затова по-добре парите да бъдат взети от други пера. При гласуването на предложенията това на Йордан Илиев от ГЕРБ събра 30 гласа "за", а 12 се въздържаха. Така окончателното решение за средствата за Колежа е да бъдат взети от парите за надграждането на системата на "Индра". 

След 2 седмици, когато влезе в сила решението, може да бъде подписан анекса за стадиона , а от фирмата - изпълнител , да го завършат за 6 месеца. Неясна обаче остава съдбата, какво ще се случи с електронно билетната система за градския транспорт и Синя зона.