Бившият култов ресторант на Гребната база „Марбея” ще бъде пуснат на търг, а началната тръжна цена ще бъде 1320 лева на месец. Това реши Общинският съвет, като промени първоначалните условия на наддаването.

В предложението от Община Пловдив бе дадена цена по наредбите, която е за 0,30 лева на квадратен метър по коефициент, което правеше сумата от 240 лева.  

Предложението предизвика полемика между кмета Здравко Димитров и Георги Величков.  Вторият припомни, че Община Пловдив е искала да даде бившият ресторант за 50 лева преди година по Закона за спорта, но и новото предложение било като подарък.

„ Това е търг, всеки може да участва, аз нищо не подарявам.Цената я определяте вие, както и комисията. Но това са наредби на Община Пловдив.При мен идват хора и ми казват – дай нещо общинско, аз не давам. Вие давате с вашите решения. Имахме търг, за който ще ви запозная скоро. При цена от 1400 лева, комисията реши да го даде на 400 лв. на месец. Няма да се съглася”, каза Зико.

Освен началната цена от 1320 лева, участникът ще трябва да даде и 2000 лева депозит. Наемът е за 10 години сградата от 99 кв.м. плюс спомагателно помещение.

От третия път се прие и решението за търг за уличната регулация от 7300 кв.м в уличната регулация на Пещерско шосе пред  УМБАЛ „Пълмед”.  Интерес към терена са проявили от „Пълмед”, УМБАЛ „Св. Георги” и РЗИ – Пловдив.  Началната цена е по 0,30  ст. на квадратен метър, или 2207 лева.  Срокът на договора до 10 години, или до разширението на Пещерско шосе. В търга ще могат да участват само лечебни заведени.  

За малко общинарите да дадат ресторант "Марбея" край Гребната за 55 лева на месецИнвестиционно предложение от Гено Добревски за сградите бе входирано на сесията на местния парламент