Известният от близкото минало ресторант „Марбея” край Гребната база можеше да отиде на търг с начална цена от 55,13 лева на месец.  Предложението бе депозирано на днешната сесия, но то бе оттеглено от вносителя Пламен Райчев преди да се гласува.

Ресторантът, който е от 103 кв.м, заедно с друга постройка от 6,6 кв.м, бяха предложени да се дадат на търг заради инвестиционно намерение на легендата на Ботев Пловдив Гено Добревски. Той е концесионер на игрището до ресторанта, където е академията му „Футболен клуб Велд” 2014.

В инвестиционното предложение е записано, че Добревски желае да вземе обекта, като в него да направи зала за видеоразбори и други спортни занимания на закрито.  Комисия от Общината начело със зам.-кмета по спорт Георги Титюков пък е изготвила доклад, с който те смятат, че обектът може да се даде по Закона за спорта. Съгласно него минималната цена на квадратен метър е 0,5 лева. Така за ресторанта началната цена е щяла да бъде 55,13 лева на месеца, а за малката постройка – 3,3 лева на месец. Срокът за нема пък е определен за 10 години.

В крайна смета въпросния търг пропадна, след като общинският съветник Георги Величков изрази недоволството си от даването на имота. Зам.-кметът Пламен Райчев също изрази мнение, че сградата на ресторанта не трябва да се дава по такъв начин след като оттегли предложението.