Ново "Ауди Q7" с пловдивска регистрация и "щастлив" номер се е настанило на "първа линия" на паркинга в мола. На място, отредено за инвалид. Автомобилът е заснет снощи около 19.40 часа. Нарушителят явно е подразнил много от посетителите, които чинно си паркират колите на по-отдалеченитe места или отвън, защото трима отделни читатели на TrafficNews.bg ни изпратиха свои снимки.  

Това обаче далеч не е всичко! Оказва се, че там където трябва да има стикер на инвалид /ако разбира се , собственикът е такъв/ се мъдри друг пропуск, издаден от ОД на МВР Пловдив. Пропускът е с №206, издаден на личен автомобил  и притежателят му има право да спира на улиците "Волга", "Г.Измирлиев" и "Г. Д. Николаев". За мола нищо не пише, но собственикът явно е решил , че пропускът на МВР е нещо като билет за рая.  

За съжаление , това не е първият случай, когато граждани , които заради заеманата длъжност или заради връзки с някой полицейски шеф, притежават подобен пропуск и злоупотребяват с него. През декември камерата на TrafficNews.bg засече друг "приятел" на полицията, който се бе настанил на инвалидно място на паркинга на "Баумакс". След като неприятният факт стана обществено достояние, директорът на полицията Пламен Узунов , назначи проверка, собственикът на джипа  "Рейндж Роувър" бе санкционират, а талонът му отнет. Да се надяваме, че поредният "инвалид" също няма да бъде подминат. Защото подобни нарушения в никакъв случай не вдъхват доверие на гражданите в полицията, а както на всички е известно в тази област има сериозен дефицит.  Как да очакваме някой да наказва нарушителите, когато дори тези, които се ползват с пълното доверие на МВР /щом са им дали такъв пропуск,брутално газят законите?!

TrafficNews.bg благодари за активността на своите читатели и призовава охраната на мола да бъде по-стриктна към задълженията си. Очакваме вашите снимки и сигнали на страницата ни във Фейсбук или на redaktor@gmail.bg.

TrafficNews.bg