Реконструкцията на официалния вход на Пловдив - Голямоконарско шосе върви с по-бързи темпове от очакваното. На фона на редицата забавени ремонти и мудни дейности, фирмата изпълнител на шосето успява да изпревари линейни график. В момента от „ИСА – 2000“ работят в източното платно от бул. „Дунав“ до ул. „Георги Бенев“. От компанията обаче са почти завършили тази част и искат да затворят още един участък – цялото източно платно на булеварда до стеснението и табелата на Пловдив.

Очаква се новата организация на движението да бъде въведена след Гергьовден от  ОКТ. Договорът с фирмата на Юлиян Инджов е за две години, но още на първата копка имаше заявка, че пътят може да бъде готов до края на 2023 година.

Стойността на проекта е близо 18 млн. лева.  Половината от средствата са отпуснати вече от държания бюджет, другите се очакват през тази година.

Ще бъдат подменени всички подземни комуникации - от ел. мрежата, ВиК инсталации, сред което и магистрален водопровод. Ще има ново лед улично осветление, тротоари и локали на места. В проекта има предвидено и озеленяване - ще бъдат посадени над 400 нови дървета, от които поне 300 чинари, а за целта ще бъде поставена и напоителна система. Ще бъдат изградени и велоалеи, които трябва да свържат Пловдив с индустриалните зони, но в проекта се включва полагането им само в рамките на Пловдив.

Първа копка! Голямоконарско шосе може да е готово до края на годината, ако Община Пловдив платиИзграждат две нови кръгови кръстовища в зоната