Последната процедура по градското обновяване по „Региони в растеж” е  на финала. Единствената позиция, по която няма избран изпълнител е за цялостната реконструкция на пл. „Шахбазян” или „Житен пазар”, се очаква да приключи до дни. До финала е допусната само една фирма „Проинвест строй” от Пазарджик, който е специализирана в детски съоръжения и парково строителство. Тя е дала оферта от 817 792 лева без ДДС за реконструкцията на парка, като по този начин се вписва в прогнозната цена.

Очаква се, комисията към Община Пловдив да излезе с решение, а след това ако няма обжалване да се подпише договора с компанията. Другите две позиции, които са за градско обновяване в карето около „Житния пазар” вече стартираха, като тяхната стойност е близо 8 млн. лева.

Официално! Започна дългоочакваният проект за район "Централен" за голямо градско обновяванеКметът направи символична копка на каре Г1 по проекта

Проектът за реконструкцията на парка в зоната включва цялостна промяна. В центъра трябва да има амфитеатър, както и изцяло нова детска площадка. Предвижда се ново озеленяване с цветни настилки, перголи и водни ефекти, както и зелени лабиринти.

В проекта са залегнали лежанки от тиково дърво и интересни места за сядане около зеленината, които да се ползват от посетителите в парка.  Изцяло ще бъдат ремонтирани и алеите.