Нова акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та стартира в „Северен” – съобщи кметът на района.

В изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив през изминалата седмица се извърши обход за установяване на излезли от употреба МПС-та, които се намират на терени общинска собственост.

За целта се сформира комисия с участието на представители на районната администрация, на Трето районно, Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта” и на фирмата, която има сключен договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги вдигнат и преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока, колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

В резултат са съставени 7 предписания към собствениците за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани на терени общинска собственост.

Съставени предписания за преместване на излезли от употреба МПС и констатирани такива са на:

- Ул.”Тича” №7

- Ул.”Полковник Бонев” №31

- Бул.”България”, пред очна клиника „Луксор”

- Ул.”Полковник Бонев” №18

- Ул.”Победа” №47/51

- Ул.”Белград” №20

- Бул.”България” №64

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

TrafficNews.bg