Опасната растителност на ул. „Богомил“ и дървото, което беше надвиснало до детска градина в района са премахнати. Toва съобщиха за TrafficNews от общинското предприятие „Градини и паркове”, след като миналата седмица медията ни отправи до тях няколко сигнала от притеснени граждани.

Припомняме, че на 19 януари три деца попаднаха в болница, след като дърво падна върху тях на пейка на ул. „Богомил”. Едно от момичетата е със счупен прешлен, а нейната братовчедка, която също е била на мястото на инцидента е с контузия на главата. Останалите деца се разминаха само с охлузвания.

След тежкия инцидент с медията ни се свърза Светослав Атанасов – баща на най-тежко пострадалото дете. Той разказа, че в района има още растителност, която  представлява опасност за околните. Съобщи и за дърво, което се намира в детската градина, намираща се непосредствено до мястото на инцидента.

След сигнал до TrafficNews: Премахват дърво, надвиснало до детска градина в ПловдивОпасното растение се намира в района, където преди седмица пострадаха няколко деца

Още миналия петък експерти от районното кметство и „Градини и паркове“  са направили оглед. След изготвената фитосанитарна експертиза е последвала и заповед на районния кмет, като вчера бяха премахнати наклоненото дърво в двора на детската градина и една също опасно наклонена слива. Отстранени са още няколко изсъхнали сливи и череши, както и сух кипарис. Две от 5-те разклонения на див рожков са отрязани, защото е имало риск да се пречупят.

Опасна липа тази сутрин е отрязана около професионалната гимназия „Арх. Камен Петков“, където са обработени и други сухи дървета. В района е трябвало е да бъдат премахнати също изсъхнала акация и черница, но не е било възможно заради паркираните коли. Работата е отложена за понеделник. Шофьорите са предупредени да осигурят достъп на техниката до опасните дървета.