Премахват опасно дърво, надвиснало до детска градина в Пловдив. Това се случва след като TrafficNews предаде сигнала за надвисналото дърво до общинското предприятие „Градини и паркове”. То се намира в района, в който преди седмица се случи неприятен инцидент с няколко ранени деца.

Припомняме, че на 19 януари три деца попаднаха в болница, след като дърво падна върху тях на пейка на ул. „Богомил”. Едно от момичетата е със счупен прешлен, а нейната братовчедка, която също е била на мястото на инцидента е с контузия на главата. Останалите деца са с охлузвания.

Тогава Светослав Атанасов – баща на най-тежко пострадалото дете сигнализира до медията ни, че в района има доста дървета, които също са големи и изсъхнали и представляват опасност за околните. Съобщи и за дърво, което се намира в детската градина, намираща се непосредствено до мястото на инцидента.

Атанасов коментира, че дървото е надвиснало, като се държи само на оградата, която също е огъната. Той добави, че ежедневно през мястото минават много родители и техните деца, и е въпрос на време да се случи същото, което се случи с дъщеря му, а именно някой да пострада.

В петък предадохме сигнала до ОП „Градини и паркове”, като тогава от предприятието коментираха, че ще се извърши проверка в района на ул. „Богомил” и съседните улици. В проверката са се включили заместник-кметът на район „Източен” Василка Чопкова и експерти от „Градини и паркове”.

Днес от предприятието коментираха пред медията ни, че до края на тази седмица опасната растителност в района ще бъде премахната. Същото се отнася и за опасното дърво, намиращо се в двора на детската градина, като се очаква заповедта на районния кмет.

От предприятието апелират към жителите на град Пловдив, ако видят растителност, която ги притеснява или създава опасност за околните, задължително да сигнализират, за да може да бъде предотвратен неприятен инцидент.