Бившият зам.-кмет на Община Пловдив и ексобластен управител Розалин Петков ще бъде преизбран за изпълнителен директор на „Свободна зона” АД.  Решението трябва да бъде взето на утрешната сесия на Общинския съвет, като то е на база на проведения конкурс за ръководител и членове на съвета на директорите.

За двата конкурса бяха допуснати петима кандидати, освен Розалин Петков и другите двама членове на съвета на директорите – Атанас Атанасов и Валерий Петров. Останалите кандидати бяха Никола Папазов и Миглена Цанкова.

Най-високата оценка е получил Розалин Петков, който ще бъде преизбран за изпълнителен директор, както и за член на съвета на директорите. Атанас Атанасов също запазва мястото си там, а Миглена Цанкова ще замени Валерий Петров, като независим член на управителния орган.

 Мажоритарен собственик на "Свободна зона" АД е Община Пловдив. Под опеката на предприятието има голям база със складов и производствени помещения, намиращи се на Карловско шосе. Тя е част от митническата територия на страната, като предлага и голям спектър от услуги. 

Розалин Петков се връща под тепетата, оглавява "Свободна зона" АДХореограф заема мястото му сред старейшините в Карлово