Дясната ръка на Иван Тотев Розалин Петков се завръща в града на тепетата. Това стана ясно, след като от Карловския общински съвет обявиха извънредна сесия утре. Първа точка от дневния ред касае освобождаването на Петков и полагането на клетва на хореографа Мирослав Типовски от квотата на ГЕРБ. Именно той ще заеме мястото на бившия зам.-кмет на Пловдив сред старейшините на подбалканската община. 

Розалин Петков ще оглави "Свободна зона" АД, чийто мажоритарен собственик е Община Пловдив. Под опеката на предприятието са голяма част от складовете, намиращи се на Карловско шосе. 

Припомняме, че Петков бе трети в листата на ГЕРБ в Карлово местните избори. Бившето вице на Тотев е роден и израснал в Подбалканския град.

Кариерата си Петков започва във ВМЗ – Сопот, където работи по професията – счетоводител си в продължение на 6 години. За 2 години е заместник-директор по икономическите въпроси в завода. До 2009 година продължава работата си като счетоводител на свободна практика в Карлово и като ръководител на банков офис. През следващите две години е заместник областен управител на град Пловдив. Прекарва два мандата като зам.-кмет с ресор „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците“ в община Пловдив, като за кратко време заема и губернаторския пост.

Той не се явява за първи път на избори в родното му Карлово. През 2011 година той бе кандидат за кмет на Общината от ГЕРБ, като загуби балотажа срещу д-р Емил Кабаиванов.