Пловдивчани, живеещи в супер центъра на града, решиха да си направят частен паркинг, но оказа се на общинска земя. Точно зад магазин Детмаг от години са обособени паркоместа, като местните са си разпределили кой къде да спира. Някои са си изградили клетки, други са опънали синджири, трети са сложили туби с вода. Пространството създава впечатление, че това е частен имот, а вътре местата са запазени за определените коли.

Оказа се обаче, че съвсем не е така… Читател на TrafficNews.bg попита как тази градинка се оказа паркинг и то за определени индивиди.

„Това е едно от малкото места в центъра на Пловдив, което е останалоизвън Синя зона. Група тарикати, които са опънали по 20 синджири и катинари, паркират необезпокоявано за сметка на всички. Доколкото знам това си е общинска собственост. Колкото имат право да паркират те, толкова имам и аз и вие, но уви не е така. До кога ще живеем в тази пошла селяния???”, пита пловдивчанинът.

В действителност пространството се оказа публична общинска собственост. Или с други думи на всички. Кметът на район „Централен” Георги Стаменов разпореди проверка след нашия сигнал. Земята била изцяло общинска собственост без определени прилежащи площи, които били в края на импровизирания паркинг. Очаква се скоро всички клетки, синджири и други незаконни приспособления да бъдат премахнати. Той заяви, че в бъдеще там може да се обособи схема, по която живеещите в района да си наемат паркоместата срещу 20 лева на месец.