Повече от седмица улица в пловдивския квартал Кършияка се е превърнала в малко езерце. Водата с всеки изминал ден става все повече, а причината – авария на ВиК мрежа. За проблема сигнализираха пловдивчани до редакцията на TrafficNews.bg.

Водата извира между улицата и тротоара на „Вук Караджич”. Още в сряда, миналата седмица асфалтът е бил залят, както и част от мястото за пешеходци.

„Първоначално мислихме, че е от дъждовете, но след 24 часа все още не бе изсъхнало. Мъжът ми намери три места откъдето извира вода”, пише жителка на района.

В четвъртък жената се е обадила на телефона за аварии на дружеството. Приемайки сигнала, диспечерът е обещал да изпрати аварийна група.  На следващия ден така и не се появили служителите. Това наложило още веднъж читателката ни да позвъни на посочения в сайта на предприятието телефон.

„Мислих, че не са ме приели на сериозно и пак се обадих. Мъжът от отсрещната страна заяви, че вече е бил подаван за въпросното място сигнал и ще изпратят екип. До вечерта така и никой не дойде. От съседите научих, че още двама души са се обаждали във ВиК и на тях също са казали, че ще дойде екип”, разказа пловдивчанката.

Така водата си текла и през уикенда. В понеделник отново никой не е пристигнал на сигнала за авария.

„Това е толкова много питейна вода. Толкова загуби за предприятието. Искам да знам кой ще плати тези загуби? Естествено, че ние потребителите!”,  казва читателката ни.

Наш репортер потърси мнението и на ВиК. Оттам, в лицето на главния инженер на дружеството, стана ясно, че диспечерът е подал сигнала в късния следобед на съботния ден.

„За аварията сме получили сигнал в събота следобед. Веднага сме включили в графика улицата, но в понеделник имахме две много тежки аварии на булевард  „Никола Вапцаров” , както и още 8 в останалата част на града”, заяви инж. Гълъбов.

Той се ангажира, че още в сряда ще бъде изпратен екип на улицата.

От приложените снимки към сигнала, става ясно обаче, че реално първият сигнал е подаден в четвъртък. Явно има сериозни разминавания в кореспонденцията между отделните звена във водното дружество.