Едно от най-проблемните места за шофьорите и живеещите в сърцето на Пловдив отново напомня за себе си и за това, че трябва да се вземат адекватни мерки. Квартал Капана, известен със своите тесни улици, където преминаването с автомобил е кошмарно, заради неправилно паркирали МПС-та е болна тема за хората там. Всяка вечер прибирането в квартала и щастието да се намери място за паркиране се равнява на еуфорията след спечелване на джакпот от тотото.

Реалността на практика обаче е съвсем друга. Наш читател се свърза с екипа на TrafficNews.bg, за да сподели неволите на хората, живееще на едно конфликтно място в центъра на Пловдив само на 150 метра от дирекция на полицията.

„Улицата е "Княз Богориди" и неизвестно как не попада нито в синя, нито в зелена зона, което я превръща в притегателно място за всички желаещи да паркират безплатно и най-вече неправилно. Всяка сутрин и вечер ползвателите на подземните гаражи на блоковете на булевард „Цар Борис III“ се борим да си проправим път между паркиралите против всякакви правила коли от дясно, от ляво, на тротоара, в градинката, в зелените площи и където още се сетите. Управата на паркинга и съседната нова кооперация се опитва всячески да ограничи недобросъвестните водачи като монтира бетонни прегради, бутилки с вода, колчета и пилони, но спасение няма! Ще кажете, защо не потърсите за съдействие Общинска полиция! И тук идва най-големия абсурд. На многобройните ни обаждания се отговаря по следния начин: паякът не може да стигне до там, а и няма "знаково стопанство" и колегите нямат право да поставят фишове. Разбирайте, "няма кой да сложи знаци" и съответно улицата е извън юрисдикцията на полицията. Хората са принудени да опират до саморазправа: отпорени брони, вдигнати чистачки, спаднати гуми. Забележете и Форда с пазарджишка регистрация, който е преминал по няколко тротоара, за да кацне в зелената площ!“, споделя нашият читател.

Екипът на TrafficNews.bg се свърза за коментар с кмета на район "Централен" Георги Саменов. Той сподели, че е запознат с този случай. Миналата година са провеждани срещи с живеещите в този район на квартал Капана за това улица "Княз Богориди" да влезе в синя зона. Хората са инициирали и подписка, чрез която се заявява желанието им това да стане факт, след което е била задвижена и самата процедура. "Сега изпратих този сигнал и на ресорния кмет в район "Централен". Още днес ще предприемем съответните действия. Където има направилно спрели автомобили ще бъдат отстранени. Най-вече тези в зелените площи. Апелирам гражданите да не спират там, където това е забранено, особено в зелените площи. Стремим се към зелен Пловдив, да не замърсяваме въздуха, да пазим зелените площи, а на практика правим точно обратното", коментира районният кмет на "Централен".