Площадката в Мараша, за която възмутени майки сигнализираха, че е замърсена от вандали, вече е почиствана. Сигналът за мизерията е подаден още преди няколко дни в район "Централен", откъдето спешно са изпратили екип , за да отстрани мръсотиите. От няколко дни площадката е в изрядно състояние и деца и родители се забавляват без страх от зарази и погнуса. 

Днес TrafficNews също съобщи за проблема, след сигнал на граждани. 

Надяваме се, да остане в това състояние, въпреки, че майките, които редовно посещават площадката, твърдят, че тийнеъджъри, които се събират там, системно я замърсяват. По думите на майките,  групата  младоци явно си правят сбирки на площадката- "Къщата на Тошко Африкански" , изхождат се по голяма нужда и размазват всичко по пързалката. Родителите допълниха, че постоянно се натъкват на тази гледка и децата им не могат да играят, защото всичко около съоръженията е заобиколено от бактерии.

Тук може би е момента отново да повдигнем болната тема с липсващите санитарни възли на публични места в града и да апелираме към градската администрация да включи в бюджета на града достатъчно средства, с които да бъдат ремонтирани изоставените тоалетни. 

Голямо дърво се стовари върхи разрушената тоалетна на БунарджикаМинувачи съжаляват, че не е съборило и бившия санитарен възел, който се е превърнал в цирей на хълма

Пловдивска площадка се превърна в тоалетна за тийнейджъри, размазват фекалии по пързалкатаРодители от квартала са изключително притеснени, защото трябва да държат децата си далеч от мястото