Голямо дърво се стоварило върху разрушената тоалетна в подножието на Бунарджика, алармираха пловдивчани, които са се натъкнали на гледката. Дървото, което вероятно е било изгнило отвъртре, буквално се е пречупило в корените и е паднало върху руините и алеята. 

"Поне да беше съборило и грозните останки" , коментираха минувачите. Полусрутена постройка от години боде очите на хората, които редовно се разхождат в парка. Сградата преди е била обществена тоалетна, не отдавна е изоставена и не функционира по предназначение. Към днешна дата мястото е „контейнер“ за отпадъци, но и магнит за любопитни деца и домашни любимци. Хора от района многократно са подавали сигнали до район "Централен" с молба да бъде премахната или възстановена. Съоръжението обаче е в такова състояние, че няма как да бъде възстановено. 

В същото време обаче от управата на района не искат да я премахнат, тъй като Планът за управление на парка изрично забранява всякакъв вид строителство на територията на хълба и ако бъде съборена напълно, тя няма да може да се възстанови в бъдеще. 

На този етап обаче няма свободни средства за възстановяване на сградата. На Бунарджика има три тоалетни, като две от тях са разположени в ниската част, са включени в ПУП-а и в Плана за управление на хълма. В парка функционират няколко химически тоалетни. 

Според кмета на района Георги Стаменов вариантите са два . Единият е санитарните възли да бъдат възстановени и дадени под наем. "Водили сме разговори с "Чистота". Но от там ни казват, че нямат ресурс, с който да се ангажират със стопанисването на тоалетните", коментира районният кмет. Вторият вариант е да се поставят самопочистващи тоалетни като тези на ул. "Железарска". При тях поддържката е евтина , но първоначалната инвестиция е доста голяма. 

"Като цяло проблемът със санитарните възли в парковете е сериозен, защото особено през топлите месеци там имаме струпване на много хора. Внесли сме докладна в отдел "Екология" и се надяваме с близко бъдеще да бъде намерено работещо решение", заяви Стаменов за TrafficNews.