„Когато става дума за града, всички имат една партия – Пловдив! Говорихме за проекти, които няма да могат да бъдат решени в близките 10-15 години, но са важни”, заяви кметът Здравко Димитров след срещата с депутатите от 16 и 17 МИР. 

Както TrafficNews писа освен Градската железница, удвояването на Околовръстното шосе също ще бъде заложено в Плана за възстановяване и устойчивост в новия програмен период. 

И удвояването на Околовръстното на Пловдив влезе в Плана за възстановяванеКметът и пловдивските депутати проведоха среща за важните проекти на града

 

Другите големи проекти в перспектива са водоснабдяването от Въча, почистването и поддържането на река на Марица, редица инициативи с екологията и мръсния въздух и други.

Повишената издръжка на общините не е била коментирана на днешната среща, но проблемите с обществените поръчки са били на дневен ред. Кметът заяви, че в момента 7 фирми не искат да подписват договор за детски градини заради високите цени на строителството.

Христо Иванов каза, че към момента няма такава инициатива за промяна на ЗОП, като първо трябва да се приеме бюджетът. Той изрази задоволството си от тази среща.

„Един отбор сме, една парламентарна група на Пловдив. Много е важно на следващите срещи да говорим за конкретика”, заяви лидерът на „Да, България”.

По думите на кмета и депутатите при актуализацията на бюджета през юли може да се търси финансиране за важните проекти на града, които са в краткосрочен план – двата стадиона на Ботев и Локомотив, ПК „Младост”, разширението на Рогошко шосе и други.