Среща между кмета Здравко Димитров и депутатите от 16 и 17 МИР, както и общински съветници се проведе в сградата на община Пловдив, като на нея бяха дискутирани важните проекти, които трябва да се реализират. Градоначалникът Здравко Димитров заяви, че е изключително доволен от тази среща и даде заявка тя да стане регулярна.

По думите му, днес се е видяло, че въпреки различните партии, които представляват депутатите всички те се обединяват около Пловдив и неговото развитие. Проектите, за които говориха народните представители и Зико са в диапазон на няколко мандата, а стойността им е няколко милиарда, но въпреки това е важно да бъдат поставени на пътната карта за развитието на Пловдив, обясни Зико. Най-важните проекти, които се дискутираха са били водоснабдяването от Въча, Околовръстното шосе, градската железница, които са проекти от важност за целия регион.

Стана ясно още, че освен реализацията на градската железница, която бе вкарана в Плана за възстановяване и устойчивост в него за финансиране от Европа е залегнало и удвояването на Околовръстното шосе. Народните представители и кмета си дадоха заявка на следващите срещи да се коментират и проекти, които са с по-краткосрочен диапазон и подлежат а текущо финансиране.

Очаквайте подробности!