При благоприятни метеорологични условия, от утре  - 27 март, и през целия месец април ще се проведе пролетната масова акция по дезакаризация на територията на Община Пловдив, съобщиха от ОП „Дезинфекционна станция“.

Предвидено е специализираните екипи да обработят приоритетно дворните и прилежащи площи на училищата (1 и 2 април) и на детските градини и ясли в Пловдив (6 и 13 април).

Ще се обработят и детските площадки на открито, междублокови пространства, градските градини и паркове, както и площадките за свободно разхождане на домашни кучета. Специализираните екипи ще работят по следния график:

-         Площадки за свободно разхождане на кучета – 27 и 28 март

-         Район Централен – 2, 3 и 4 април

-         Район Източен – 5 и 9 април

-         Район Северен – 8, 9 и 10 април

-         Район Южен – 10, 11 и 12 април

-         Район Тракия – от 15 до 19 април вкл.

-         Район Западен – от 22 до 30 април вкл.

Успоредно с дезинсекцията срещу кърлежи ще се извършат и плановите растителнозащитни дейности по декоративната дървесна растителност. Обработките ще се извършват с разрешени за използване биоцидни препарати, в разрешената им за употреба концентрация.

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) масовата обработка продължава при следващ работен ден когато времето го позволява.