Българското посолство във Великобритания оказва съдействие на десетките български граждани, блокирани край английския пристанищен град Доувър при опитите си да стигнат до континентална Европа, съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство. Заради ограничителните мерки, предприети във връзка с разпространението на новите щамове на Ковид-19, всички транспортни връзки с континентална Европа са блокирани в момента, но въпреки това наши сънародници с товарни и леки автомобили, наред с граждани на редица други държави, продължават да изчакват в района на пристанището възстановяването на фериботните връзки.

Хиляди блокирани във Великобритания, български шофьори със семействата си са в капанаФранция затвори границата си с Обединеното кралство за 48 часа и предизвика истински хаос

От просветното министерство и IT специалисти обсъждат идеята учениците да провеждат матура от вкъщи. Целта е в ситуация на пандемия всички изпити да се провеждат онлайн. Изпитите ще се генерират чрез специален софтуер, който вече успешно се прилага в редица държави като Швеция, Испания, Великобритания и Норвегия.

Правят пилотно оналйн тестове на ученици в Пловдив, за да решат за матури от вкъщиОбсъждат идеята изпитите на учениците да бъдат дистанционно през учебната година

Денят започна с 1 277 заразени при направени 4 304. Новозаразените в Пловдив са 166, а процентът на положителните тестове - 29.7% .

COVID кризата в цифри: Новите случаи 1277, над 150 починалиИзлекувани са 2908

Eпископската базилика на Филипопол спечели приза „Сграда на годината 2020“. Церемонията по награждаването се проведе снощи в София, при засилени мерки за безопасност.

Епископската базилика стана "Сграда на годината"Друга сграда под тепетата бе отличена със специална награда

Липса на елементарна инфраструктура, локви с размерите на микроязовири, кал, мизерия. Така изглежда районът около жилищен комплекс "Гербера" в "Тракия".  И всичко това в задния "двор" на районното кметство, което отпред е с фасон на картичка. Живеещите в блоковете в района вече се шегуват, че ще поискат районът да мине към "Язовири и напоителни системи" , предвид сериозното количество есетствени водоизточници между блоковете. 

Предприемаческа наглост + общинско безхаберие - 11 години мизерияВместо реални действия, гражданите живеещи в района на Гербера, получават безмислени бланкетни отговори

Общинският съвет в Пловдив гласува с пълно единодушие продължаването на една от най-успешните социални програми  в България  – „Мобилни социални екипи”. Със санкцията днес общинарите дадоха права на шестимата районни  кметове до подпишат договор с БЧК до края на до април 2021 година, с което над 2000 възрастни и самотни пловдивчани ще имат шанс за социално включване и помощ в рутинните дейности от ежедневието им.

Продължиха една от най-успешните социални услуги в Пловдив"Мобилни социални екипи” продължават поне до края на април 2021 година

Общинският съвет в Пловдив одобри продажбата на търг на имот в супер центъра на село Лозенец край морето. Предложението бе прието с гласа „за” 31,  12 „против” и  4 „въздържали се”.

Община Пловдив продава 1173 кв.м в супер центъра на Лозенец за поне 254 хил. леваТъргът ще се проведе за имота, който е за почивна станция на МБАЛ „Св. Мина”

Общинските съветници гласуваха новата наредба, която регулира спирането и плащането в Синя зона. Предложението бе прието с 29  „за” ,10 „против” и 2 „въздържали се”. В него е регулирано по-дългото работно време на платената зона, както и разширяването на нейни обхват.

Приеха новите правила за Синя зона в Пловдив – по-дълго работно време и повече улици в обхватаРеверансът от 10 минути безплатен престои официално бе премахнат.

Пловдивската полиция и ДАНСразбиха канал за трафик на наркотици тази нощ. При извършената акция тази нощ са били арестувани трима пловдивчани и един турчин, разкри пред журналисти Окръжният прокурор Румен Попов. Задържани са 115 килограма екстази и четири килограма марихуана. 

Разбиха канал за трафик на наркотици в Пловдив, откриха екстази за 3.5 млн. лв.Дрогата била предназначена за Турция

Междувременно под тепетата стартира и втора мащабна акция на Областната дирекция на полицията и Районна прокуратура. При нея са открити заровени опасни отпадъци. Намерени са близо 200 тона. Проверяват се сигнали за заровени  големи количества опасни отпадъци на четири адреса.

Мащабна акция край Пловдив! Откриха токсични отпадъциПроверяват четири адреса, сред тях и терен до Околовръстното

 

Грузински търговец е бил нападнат и ограбен в неделя сутринта в Пловдив, научи TrafficNews. Двама мъже с маски са причакали 47-годишният чужденец, който е с постоянно местожителство в България, пред дома му на бул. "България". 

Маскирани пребиха и ограбиха грузински търговец в ПловдивПричакали го пред дома му в Гагарин

Пловдивчанинът Любомир Вичев, известен с прякора Католика, е починал днес, научи TrafficNews от негови близки. Вичев бе една от емблемите на нощния живот в Пловдив през 90-те.

Отиде си Любо Католика, пазил култовите пловдивски дискотеки през 90-теНегови гардове се грижеха за реда в клубовете в най- мутренските години на прехода

Капана и Малката главна в Пловдив вече се премениха с коледна премяна. Въпреки че, тази година под тепетата няма да има коледен базар и забранени всички обществени празненства, в центъра на града все пак се усеща коледно настроение. 

Капана все пак грейна с празнична украсаКоледно настроение се носи в центъра на Пловдив